Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Aort Yırtılması Riski ve Sağlık Hayati Önem Taşıyor

Hastaneden yapılan açıklamada, Op. Dr. Sezer’in görüşlerine yer verilerek aort yırtılması riskine dair önemli bilgiler paylaşıldı. Op. Dr. Sezer, aort yırtılmasının önlenmesinde erken tanı ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının hayati önemde olduğunu vurguladı.

Ölümcül Bir Durum: Aort Yırtılması

Aort yırtılmasının, kalpten çıkan ana damarın iç ve orta katmanlarının ayrılmasıyla oluştuğunu belirten Sezer, durumun ölüm riski açısından son derece ciddi olduğunu ifade etti. Hastaların yüzde 90’ından fazlasının hayatını kaybettiğine dikkat çeken Sezer, müdahalenin önemini vurguladı.

Yüksek Tansiyon ve Risk Faktörleri

Sezer, aort yırtılmasının en önemli belirtisinin ani ve çok şiddetli göğüs ağrısı olduğunu belirtti. Risk faktörleri arasında 40-50 yaş aralığı, erkek cinsiyet, genetik bağ dokusu hastalıkları ve yüksek tansiyonun önemli rol oynadığını kaydetti.

Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları Önemli

Sezer, aort yırtılmasının tedavisinde cerrahinin önemine değindi. Ayrıca, kalp krizi ve kalp-damar hastalıklarından korunmada sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemini vurgulayarak, günlük tempolu yürüyüşlerin kalp sağlığına katkı sağladığını belirtti.

Aile öyküsünde genç yaşta kalp damar hastalığı bulunan bireylerin düzenli taramalardan geçmesi gerektiğini dile getiren Sezer, genetik yatkınlığın hastalık riskini artırdığını vurguladı.

Related Posts

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Kötü ruh halinin gizli sebebi ortaya çıktı

Kendinizi kötü hissetmenizin sebebi bağışıklık sisteminiz olabilir mi? Bilim insanları, ruh hali değişimlerinde bağışıklık sisteminin düşündüğümüzden çok daha büyük bir rol oynadığını keşfetti.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

‘Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır’

Genel Sağlık-İş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri’ndeki (ADSM) sorunlara dikkat çekti. Sendika “ADSM’ler dolgu tutmayacak hale gelmiş, çürüğe çıkmasına ramak kalmıştır” açıklamasında bulundu.

12 Mayıs’a kadar onarım çalışmaları yapılacak: Kara yollarında son durum!

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Gece uyumuyorsanız tehlikedesiniz: Uykusuzluğunuz o hastalığı tetikliyor

Uyuyamadığınız her gece, vücudunuz savunmasız hale geliyor olabilir mi? Uykusuzluk sadece yorgunluk değil, bağışıklık sisteminizin çökmesine ve hatta kanser riskinizin artmasına neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir