Yurt dışına çıkmak adeta yasak

AKP Döneminde Vizesiz Avrupa Hayali Bitti

Son yıllarda vizesiz Avrupa hayali kuranlar için kötü haberler var. Türkiye’den ABD ve Avrupa’ya seyahat etmek isteyenlerin vize alamama oranı yüzde 70’lere ulaştı. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği vize işlemlerini askıya alırken İstanbul Başkonsolosluğu 2027 yılına randevu veriyor. Avrupa ülkeleri de başvuru için en az 6-7 ay sonrasını belirlemiş durumda. Türkiye’den Almanya’ya gidip geri dönmeyenlerin artması nedeniyle Schengen için günlük randevu sayısı 850’den 350’ye düştü. Vatandaşlar vize randevusu alamamanın tepkisini gösteriyor.

‘Vize İşlemleri Çıkmaza Girdi’

Bayram ve yaz tatillerini Yunanistan’da geçirmek isteyen vatandaşlar, vize almakta zorlanıyor. Vize Acenteleri Derneği Başkanı Mehmet Çalışkan, 25 yıllık meslek hayatında bugüne kadar böyle bir dönem yaşamadıklarını belirterek, vize işlemlerindeki karmaşaya dikkat çekti. Çalışkan, “Turlar iptal ediliyor, vize alamayanlar mağdur oluyor. Vize ücretleri, kargo ücreti derken 250 Euro’ya ulaşıyor” dedi.

‘Artık Randevular Bile Satılıyor’

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e göre, Türk vatandaşları vize problemiyle karşı karşıya. Türk vatandaşları için Schengen vizesi başvurularında son 3 aylık banka harcama dökümleri artık zorunlu hale getirilmiş durumda. Çakırözer, “Türk vatandaşları Kapıkule’nin ötesine geçemiyor, hükümet buna engel oluyor” açıklamasında bulundu.

İngiltere’ye Yoğun İlgi

Günlük randevu sayılarını artıran İngiltere, diplomatik pasaporta vize şartı getirdi. İngiltere’ye gitmek isteyenler arasında çocuklarını okutmak isteyenler ve çalışmak için göç eden gençler yer alıyor. Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen Bölgesi’ne tam üyeliği başlamış olsa da bu ülkelerden vize almak hala zorlu bir süreç.

Related Posts

ABD’nin yeni gözdesi Çin’in yerini doldurabilecek mi? Uzmanlardan Hindistan analizi

ABD’nin Çin ile olan ticaret gerilimi ve gümrük vergisi savaşları piyasaları ve değişkenleri alt üst etti. ABD’nin üretimini Çin’den Hindistan’a kaydıracağını açıklamasının ardından uzmanlar Hindistan’ı analiz etti. Uzmanlara göre bu anlaşma olsa bile kısa vadede Hindistan’ın, Çin’in yerine geçemeyecek.

Temu’da fiyatlar arttı: Vergiler yüzde 145’e çıktı

Çin merkezli e-ticaret platformu Temu, ABD’ye gönderilen ürünler için ‘ithalat ücreti’ adı altında yaklaşık yüzde 145 oranında ek maliyet getirmeye başladı.

Bakan Uraloğlu: “Bakanlığımız sorumluluğundaki yerler deprem felaketini hasarsız atlattı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığın sorumluluğundaki kara yolları, havalimanları, tren ve metrolar ile deniz yapılarının İstanbul’daki depremi hasarsız atlattığını belirterek, “Bu tablo, son 23 yılda Sayın Cumhurbaşkanı’mız liderliğinde, deprem gerçeğini merkeze alarak başlattığımız seferberliğin sonucudur.” dedi.

Aydınlatma gideri kara delik oldu

Cadde ve sokak aydınlatması için 2021 ve 2023 yılları arasında ödenen tutar yüzde 675 arttı. 2021 yılında 3.8 milyar TL olan genel aydınlatma giderleri 2023’te ise 29.8 milyar TL’ye dayandı.

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir