Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü için Çiçek Sektöründe Hazırlıklar Sürüyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü’ne sayılı günler kala çiçek sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Seralardan özenle toplanan çiçekler, özel bir şekilde paketlenip yurt içi ve yurt dışına gönderilmek üzere yollara düşüyor.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yurt dışına kara yoluyla gerçekleştirilen sevkiyatların tamamlandığını ve yeni siparişlerin hava yoluyla gönderilmeye başlandığını dile getirdi.

Yılmaz, sektör açısından büyük önem taşıyan Anneler Günü’nün bu yıl 75 milyon dalın üzerinde çiçeğin gönderilmesi anlamına geldiğini ve bu da yaklaşık 10 milyon dolarlık bir değere denk geldiğini belirtti.

Türkiye’den 30 Ülkeye Çiçek İhracatı

Yılmaz, hareketli bir sezon geçirdiklerini vurgulayarak, kesme çiçek ve salon bitkilerindeki taleplerin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. Geçen yıla göre ihracatın arttığını söyleyen Yılmaz, “Anneler Günü için 30’dan fazla ülkeye çiçek ihraç ettik. En büyük pazarımız ise Hollanda. Ayrıca, İngiltere, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere kesme çiçek gönderimlerimiz devam ediyor. Dış mekan ve salon bitkileri konusunda Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkelerinin de ciddi alıcılar arasında olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Ülkelerin Farklı Çiçek Tercihleri

Yılmaz, farklı ülkelerin farklı çiçek tercihlerine dikkat çekerek, Avrupa ülkelerinin genellikle açık pembe ve pastel tonlardaki çiçekleri tercih ettiğini, doğu ülkelerinin ise kırmızı ve beyaz ağırlıklı çiçek istediklerini söyledi. Üreticilerin taleplere göre üretimlerini şekillendirdiğini belirten Yılmaz, iç pazarda da hareketliliğin yoğun olduğunu ve yaklaşık 30 milyon dal çiçek tüketimi beklendiğini aktardı.

Related Posts

Musul’da TIR krizi: Anlaşma imzalanmasına rağmen ticaret yavaşlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak’ın TIR Sözleşmesi’ni uygulamaya koymasına rağmen sınırda mühürlenen Türk araçlarının Musul’da tekrar kontrole tabi tutulduğunu belirterek, bu uygulamanın ticaret akışını yavaşlattığını ve gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi. İTO’da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir