CHP’li Barut: Çiftçilerin kuru sözlerle değil acil desteklere ihtiyacı var

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’tan Zirai Don Felaketine Sert Tepki: “Çözüm İstiyoruz, Kuru Söz Değil”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, ülke tarımsal üretimine, çiftçilere ve ekonomiye zarar veren zirai don felaketine karşı iktidarın kayıtsızlığına sert eleştirilerde bulundu. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, ‘Çiftçinin yanındayız’ sözlerini yetersiz bulan Barut, “Mağdur üreticilere, ‘Yanınızdayız’ demekle olmaz. Üreticilerin yanında olun, acil adımlar atın. Gerçek icraatlarla yaraları sarmaya başlayın” açıklamasında bulundu.

“Kuru Sözlerle Değil, Gerçek Çözümlerle”

Ülkenin çeşitli bölgelerinde 10-13 Nisan tarihleri arasında meydana gelen zirai don felaketi sonrasında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bakanlık olarak, olumsuz etkileri en aza indirmek için üreticilerimizin yanındayız. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Üreticilerimizin yanında olarak üretimin devamlılığını sağlamak için çaba gösteriyoruz. Tüm mağdur üreticilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımızla ülkenin afetlerden korunmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Ancak Ayhan Barut, Bakan Yumaklı’nın yetersiz açıklamalarına tepki göstererek, “Mağdur üreticilerimiz kuru sözlerle avutulmak istemiyor. Doğrudan çözüme odaklanın, acil adımlar atın” dedi.

“Üreticilerimizi Kaderlerine Terk Etmeyin”

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yaşanan zirai don felaketine dikkat çeken Barut, Türkiye genelinde tarımsal üretimin ve çiftçilerin zarar gördüğünü belirtti. Barut, “Geçtiğimiz aylarda Doğu Akdeniz Bölgemizde yaşanan felaketten sonra da iktidarın sözde çözüm vaatleri boş çıktı. Üreticilerimiz yine kaderlerine terk edildi. Artık harekete geçilmeli, üreticilerimizin zararları tespit edilerek karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.

– Çiftçilerin yeniden üretime dönebilmesi ve ekonomik olarak desteklenmesi için hızla adımlar atılmalıdır. Sözler boşa kalmasın, gerçek eylemlerle çiftçilerin yanında olun.

– Finansal destek, üretim maliyetlerinin karşılanması, borçların ertelenmesi ve tarımsal desteklerin acilen ödenmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Ülke ekonomisi ve gıda güvenliği için gereken desteği sağlayın.

Related Posts

İşçiye emekliye üç kuruş zammı çok gör! Kırgızistan’ın 58 milyon dolar borcunu sil!

Kırgızistan, Temmuz 2012’de altyapı projeleri finansmanı için Türkiye’den 100 milyon dolar kredi aldı. 7 yılı geri ödemesiz yüzde 0.1 sabit faiz ve 20 yıl vadeli bu borcu Kırgızistan 2019’dan ödemeye başladı. Borcun 58 milyon 847 bin 926 dolar …

Amasya’da kavşakta çarpışan ciplerden biri gelinlik mağazasına girdi

AMASYA’da kavşakta çarpışan iki cipten biri, savrularak gelinlik mağazasına girdi.

Jolly’den 2025’e Güçlü Büyüme

Jolly’nin 2025 sezonunda kişi sayısında %30, ciroda ise %60’tan fazla büyüme kaydedildi.

Türkiye’de 110. Teknopark Kuruldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de kuruluş kararı yayımlanan ODTÜ Uzay Teknolojileri Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Sinop Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Türkiye’deki teknopark sayısının 110’a ulaştığını açıkladı.

Rekabet Kurumu’ndan Mastercard ve Visa’ya Soruşturma

Rekabet Kurulu, Mastercard ve Visa hakkında yurt dışı işlemlerle ilgili soruşturma başlattı.

DİSK-AR: Emeklilerin nüfus içindeki payı artarken pastadaki payı düşüyor, Türkiye’de emekli aylıkları dibe doğru eşitleniyor

“Türkiye, Avrupa ülkeleri içinde emekli ve hak sahibi sayısının en fazla olduğu üçüncü ülke”