MEB’in Ülkü Ocakları ile imzaladığı protokol yargıya taşındı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE ÜLKÜ OCAKLARI ARASINDAKİ PROTOKOLÜN YARATTIĞI ENDİŞELER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Merkezi, geçtiğimiz aylarda Ülkü Ocakları ile bir protokol imzalamıştı. Bu protokol kapsamında Ülkü Ocakları, MEB’e bağlı okullarda “Yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında genel, mesleki ve teknik kurslar düzenlenmesi” için kurs açma ve etkinlik düzenleme yetkisine sahip olacak.

Bu durumun kaygı verici olduğunu belirten Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Sekreteri Zülküf Güneş, yaptığı açıklamada, daha önce benzer protokoller imzalandığını ve buna karşı sürekli mücadele ettiklerini belirtti. Güneş, “Eğitim Sen olarak bu tür protokollere dava açtık ve örgütsel gücümüzle mücadele ettik. Birçok yerde bu tür protokoller geri çekildi. Ülkü Ocakları, devlet tarafından kamu yararı yürüten bir kuruluş olsa da, gerçekte ne anlama geldiğimizi çok iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Eğitimdeki mevcut sorunlara dikkat çeken Güneş, Milli Eğitim Bakanlığı politikalarının toplumun bütününü kapsayacak şekilde uzun vadeli olması gerektiğini vurguladı. Güneş, “Hiçbir ayrım yapmadan herkesin eşit fırsatlardan yararlanması gerekiyor. Ancak Bakanlık, ayrımcı uygulamalar ve politikalarla sorunları büyütüyor.” ifadelerini kullandı.

Güneş ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığının asıl görevinin eğitim faaliyetleri yürütmek olduğunu belirtti ve ekledi: “Görevi ırkçı ve gerici oluşumlara alan açmak değil. Irkçı ve gerici vakıf ve derneklerin okullarda faaliyet gösterdiğini görüyoruz. Ülkü Ocakları ile imzalanan protokoller, bu yapıların okullarda faaliyet göstermesini kolaylaştırıyor.”

Eğitim emekçilerine çağrıda bulunan Güneş, “Bu suça ortak olmayın. Protokolün uygulanmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz.” diyerek, iptal davası açtıklarını belirtti ve devamında ekledi: “Kamuoyuna yansıyan bütün protokollere karşı hukuksal süreç başlattık. Bazılarını iptal ettik, bazılarının süreci devam ediyor.”

Related Posts

Murat Yetkin: Bazı AKP vekilleri, İmamoğlu iddianamesinin gecikmesinden rahatsız

Murat Yetkin: Bazı AKP vekilleri, İmamoğlu iddianamesinin gecikmesinden rahatsız

Bahçeli şifreli konuştu, Mütercimler çözdü: Türkiye’yi ne bekliyor?

MHP lideri Bahçeli’nin “süreç” hakkındaki “bundan geriye dönüş yoktur, aksi halde doğacak sonuçların bedeli vahim ötesidir” sözleriyle ilgili Uluslararası İlişkiler ve Strateji Uzmanı Dr. Erol Mütercimler, dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Hamas’tan Gazze’de çete kurduğu iddia edilen Ebu Şebab’a 10 gün süre

Hamas, Gazze’de silahlı çete kurmakla suçladığı Yaser Cihad Mansur Ebu Şebab isimli vatandaşın teslim olması için 10 gün süre verdi. Ebu Şebab, İsrail için casusluk yapmakla” suçlandı.

Uçakta ortaya çıktı! Tam 60 santimetre u

Melbourne’den Brisbane’e gitmek üzere hazırlanan uçakta yük bölümünde yılan bulunması, uçuşun yaklaşık 2 saat gecikmesine neden oldu.

Japonya’da halen 100 bin atom bombası mağduru yaşıyor: ‘Hibakuşaların’ en yoğun olduğu yer Hiroşima

Japonya’da “hibakuşa” olarak bilinen atom bombası mağdurlarının sayısının 100 binin altına düştüğü bildirildi. Atom bombası mağdurlarının en yoğun yaşadığı eyaletler Hiroşima (48 bin 310), Nagazaki (23 bin 543) ve Fukuoka (3 bin 957) olarak kayda geçti.

Ankara’da CHP’li gençlere polis müdahalesi

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. günü sebebiyle CHP Ankara Gençlik Kolları’nın yürüyüşüne polis müdahale etti.