Ve telaş başladı: Tarladan pazara, pazardan sofralara uzanan yolculuk!

Şehirde kışlık hazırlıkların vazgeçilmezlerinden olan biber salçası için üretim dönemi başladı.

Tarlalardan toplanan Maraş biberleri çuvallarla pazara getirilerek satışa sunulurken, vatandaşlar da kışlık ihtiyaçları için salça yapımına başladı.

Aroması, kendine has tadı ve besin değeriyle bilinen biber salçası hem sofraların hem de yöresel yemeklerin başlıca lezzetleri arasında yer alıyor.

Salça üreticisi Niyazi Güneş, “Tarladan getirilen salçalık biberler önce havuzlara dökülüyor. Burada çeşitli aşamalardan geçirildikten sonra ince çekimle bidonlara konulup damlara seriliyor. 3-4 gün güneş altında bekleyen biber salçası, ev yapımı tadında sofralara ulaşıyor.

Kahramanmaraş’ta salça sezonu 10 Ağustos ile 10 Ekim arasında, yaklaşık 55-60 gün sürüyor. Yurt dışından da talep var, müşterilerimiz gelip ihtiyaçlarına göre çuvallarla alıyorlar.

Sabah 07.45’te işimize başlıyoruz, akşam 20.15’te makineler kapanıyor ve genel temizliğe geçiyoruz” dedi.

Tüketicilerden Ünal Akpınar ise, “Maraş’ımıza özel biber salçamız. Ürünü bu ve benzeri yerlerden temin edip alıyoruz ve çektiriyoruz. Daha sonra çekilen salça evlerimize götürülüp güneşletiliyor ve daha sonra kış boyu tüketiliyor” diye konuştu.

Related Posts

Euro Bölgesi’nde şirket faaliyetleri ağustosta yükseldi

Euro Bölgesi’nde ağustos ayında şirketlerin faaliyetlerinde artış yaşandı.

Hamile kadının iş başvurusunu reddeden şirkete ceza

Hamile kadının iş başvurusunu reddeden şirkete ceza

ÖTV düzenlemesi sonrası ikinci elde hareketlilik; uzman isimden araba alacaklara tüyo!

ÖTV düzenlemesi sonrası ikinci elde hareketlilik; uzman isimden araba alacaklara tüyo!

Eskişehir’de Gıda Denetimleri Devam Ediyor

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, gıda güvenliği için denetimlerde 19 milyon TL ceza uyguladı.

Enerji devi satışa çıkarıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi’ni satışa çıkardı. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye’deki nadir yerlerden bir tanesi: Coğrafi işaretli balın hasadı başladı, kilosu bin 500 TL’den satılıyor

İçeriğinde doğal şekerler, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bulunan coğrafi işaretli Ardahan balının hasadı başladı. Kafkas arılarının eşsiz floralara sahip yüksek rakımlı dağlarda yetişen çiçeklerden alınan polenlerle elde edilen Ardahan …